Italiensk bricka

Den kväll som jag gjorde den hemmagjorda pastan bjöd jag mina föräldrar på en trerätters middag i Italiens tecken. Först ut var en bricka med salta smaker. Parmachipsen och parmesankexen var kanonenkla att göra och passar perfekt till en buffé. 
 
Desserten för denna afton gick även den i Italiens smaker, recept och bild på denna kommer inom kort. 
 
Crostiner med getostkräm och fikon
 
Ingredienser:
Små crostiner
100 g getost
100 g naturell färskost
1/4 dl yoghurt naturell
1,5 fikon (färska eller torkade)
peppar
lite fin olivolja
 
Gör såhär:
Mixa getost, färskost och yoghurt till en jämn kräm. Fördela på crostinerna. Skär fikonen i små bitar och lägg en bit på varje crostini. Ringla över lite olivaolja och peppra.
 
Parmachips
 
Ingredienser:
12 skivor parmaskinka
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150°C. Lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka skinkan i ugnen 5-15 minuter beroende på skivornas tjocklek. Låt svalna på plåten.
 
Parmesankex
 
Ingredienser:
150 g grovriven parmesanost 
msk repad färsk timjan, helst backtimjan 
1/2 tsk grovmalen svartpeppar 
bakplåtspapper
 
Gör såhär: 
Värm ugnen till 200° och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg upp små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något så att det blir lika stora rundlar. Strö timjan och mal lite svartpeppar över osten. Grädda i ca 5 minuter tills osten får gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
 
//L
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0