Krämiga potatis-muffins, toppade med kesellakräm, rom räkor och dill

Igår kväll hade vi reunion med ett härligt gäng gamla lagkamrater från året då vi gick upp i damallsvenskan. 
Vi kallar oss själva järngänget och som vanligt då vi är tillsammans är stämningen på topp, trots alla år som passerat. Ett bra järngäng rostar aldrig:)
 
Grillat med tillbehör hade vi till middag och jag bjöd på dessa små potatismuffins. Perfekt till sommarbuffeérna!
 
Potatis-muffins, toppade med kesellakräm, rom räkor och dill, 8st
 
Ingredienser:

1 dl hackad dill
1,5 dl kesella
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
8 små kokta färskpotatisar
flingssalt
 
Topping:
3 msk kesella
1 msk majonäs
8 räkor med skal
1 burk romkorn
dill
 
Gör såhär:
Placera muffinsformar på en plåt (gärna en muffinsplåt) och hacka dillen.
Blanda kesella, mjölk, ägg, salt och dill och rör ner det i äggsmeten.
Fördela smeten i formarna.
Skär potatisarna i små båtar och tryck ner dem i formarna och strö sedan över lite flingsalt. 
Grädda muffinsarna i ugnen i 200 grader cirka 25-30 minuter. Låt dem sedan kallna.
Toppingen: Blanda kesella, majonäs och lite salt. Skala räkorna. 
Toppa muffinsen med krämen, romkorn, räkor och en liten dillkvist.
 
//L
 
 

Kommentarer
Postat av: Carro

Så himla goda de där ser ut!

Och tack så jättemycket för tipset, uppskattas alltid med tips :D och du måste testa den kombon ja! =)

2013-06-16 @ 20:42:44
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0