Grillad spenatpizza med fetaost

 
Spenatpizza med fetaost

Att lägga pizzan på grillen blev en stor succé, både för mig personligen och för mina middagsgäster (käre mor, far och bror). Denna pizzavariant toppas med vitlöksfräst spenat, smulad fetaost, pistaschnötter och torkade fikon, samt lite balsamico.

 

Ingredienser

1 sats pizzadeg

2 vitlöksklyftor

500 g färsk spenat

4 msk pistagenötter

200 g fetaost

4 msk torkade, hackade fikon

1/2 strimlad rödlök

ströbröd av majs (eller vanligt)

2 msk olivolja

flingsalt, svartpeppar

balsamico

 

Gör så här

Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Fräs vitlöken utan att den tar färg i olja i en stor stekpanna. Tillsätt spenaten i omgångar och fräs den så att den sjunker ihop. Häll av vätskan. Krydda med salt och peppar.

Rosta nötterna lätt i en het stekpanna. Hacka dem grovt.

Dela pizzadegen till önskat antal pizzor. Kavla varje del till en avlång platta eller små rundlar.

Pudra en plåt lätt med ströbröd. Lägg i plattan så den får en "panerad" yta. Det gör att degen inte fastnar på gallret. Lägg den "panerade" sidan på gallret och grilla 2–3 minuter, tills den fått lite färg på undersidan. Obs! Grilla utan lock.

Lägg plattan med den opanerade sidan i ströbrödet. Smula på fetaosten och fördela spenatblandningen på den grillade sidan. Lägg tillbaka pizzan på grillen. Grilla nu med lock. Temperaturen bör vara 225– 250°C när locket är stängt. Låt pizzan bakas klar och tills osten smält. Strö på fikon, hackade pistaschnötter och ringla över lite balsamico.

 

/M


Kommentarer
Postat av: Linda

Alltså MUMS!!

2013-07-31 @ 20:25:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0