Enchiladas på tapasvis

Dessa goda enchilades gjorde jag i två olika varianter - en med kallrökt lax och en med kryddig salami. Båda blev mycket goda!
 
Enchiladas på tapasvis
ca 6-8 port

 

Ingredienser

4 mjuka tortillabröd
4 msk färskost/philadelphia
50 g färsk, sköljd spenat
6 skivor kallrökt lax (/salami)
ca 30 g fetaost
svartpeppar
olivolja, till stekning

 

Gör så här

Bred på färskost på tortillabröden. Fördela spenat samt 1 1/2 skiva lax på varje bröd. Strö över fetaosten och peppra. Rulla ihop till rullar.

Värm olivolja i en stekpanna. Stek de fyllda rullarna först med skarven nedåt så de fäster ihop, rulla sedan runt dem i pannan tills de har fått fin färg. Skär i lagom breda bitar och lägg upp på serveringsfat.


Dryck: Rosébål 
Till denna rätt serverade jag rosébål: rosévin, tonic grape, frysta lingon och en skopa citronsorbet (tillsätts precis innan servering).
 
Smakernas samspel (från Systembolagets hemsida)
Ett perfekt tilltugg för dig som vill prova en bitter drink men inte är allt för förtjust bitterhet. Sältan från den rökta laxen och den lagrade osten mildrar upplevelsen av bitterhet och beska vilket för övrigt även syran i färskosten gör (både sälta och syra sänker upplevelsen av beska/bitterhet). En ljus lager eller en ale med tydlig till påtaglig beska passar också bra.
 
/M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0