Kyckling och kantarellpaj på kikärtsbotten

En glutenfri paj med botten gjord på mixade kikärtor. Smakkombon kantarell/curry är fantastiskt god! 
 
Kyckling och kantarellpaj på kikärtsbotten
 
Pajskal:
  • ca 2 dl kikärtor 
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk smör
  • en nypa havssalt
  • 2 tsk linfrö
Fyllning:
  • grillad kyckling eller stekta filé bitar
  • gula kantareller
  • 1/2 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl keso
  • en rejäl skvätt mjölk
  • 1 ägg + 2 äggvitor
  • havssalt, svartpeppar, chilipulver, curry
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en form. Mixa allt (utom linfrö) till pajskalet i en mixer. Knåda ner linfrö och platta ut med händerna i formen. Nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Stek under tiden upp kantareller, rödlök och vitlök i smör (eller olivolja), krydda med lite salt och curry. Mixa keso, ägg, äggvitor, kryddor och mjölk i en mixer till en jämn sås. Hacka kycklingen och lägg i botten på det förgräddade skalet, på med svampblandningen och toppa med ost/ägg-såsen. In i ugnen igen (200 grader) i 30 minuter eller till pajen är klar.
 
//L

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0