Havre & russin proteinkakor

Med inspiration från Tasty health bakade jag denna soliga eftermiddag dessa Havre & russin proteinkakor. Små, söta och goda till kaffe eller ett glas mjölk.
 
Havre & russin proteinkakor, 8st
 
Ingredienser:
 
1,5 dl havregryn
2 msk proteinpulver med vaniljsmak (valfritt)
1 msk kokosolja
2-2,5 msk havremjölk (eller valfri mjölk)
1,5 msk russin
1 krm salt
1 msk stevia strö
1 krm bikarbonat
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel (kan uteslutas)
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha i de blöta och "mosa" ihop allt med händerna. Forma 8 små bollar, lägg dem på en bakplåt och tryck till dem lite (de flyter inte ut i ugnen). Grädda i ca 10-12 minuter. Ta gärna ut dem ta ut dem och låt svalna, de stelnar när de svalnar.
 
//L


Kommentarer
Postat av: Katarina

Vad goda de ser ut!

Svar: Ja de var supergoda!
kanelapple.blogg.se

2013-02-28 @ 05:37:50
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Det här är precis min typ av kaka! Så gott det ser ut!

Svar: Då måste du testa dem, du kommer inte bli besviken:)
kanelapple.blogg.se

2013-02-28 @ 11:16:22
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Helena

Kanske dags för mig att testa lite nyttigare kakor. Havregryn och kanel är så gott ihop:)

2013-02-28 @ 22:16:40
URL: http://helenassota.se
Postat av: Sara på Vardag.nu

Gött med en kaka utan massa socker! Håller de ihop bra efter gräddning eller är de väldigt smuliga?

Svar: Eller hur Sara! De var kladdiga i konsistensen och höll i hop bra:)
kanelapple.blogg.se

2013-04-11 @ 12:54:11
URL: http://vardag.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0