Glutenfria hälsosemlor

Trots att man är glutenintolerant skall man kunna njuta av goda semlor på fettisdagen.. och med denna hälsovariant kan man med gott samvete äta några extra!
 
Glutenfria hälsosemlor
6 små semlor eller 3 stora

Bullarna:
250 g lättkesella
1 dl (50g) havremjöl (mixa havregryn till ett mjöl)
0,5 dl (30 g) rismjöl
0,5 dl (20g) whey complete vanilj (alternativt mer mjöl)
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
2 msk stevia strö

1. Sätt på ugnen på 175C.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke med en sked.
3. Forma (med händerna) 6 små bollar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
4. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.

Sockerfri mandelmassa:
0,75 dl (30g) mandelmjöl
1 msk stevia strö
1 msk valfri mjölk
kanel och kardemumma

1. Blanda ihop alla ingredienser med en sked tills du får en kletig massa. Låt stå och dra till sig i ca 10-15 minuter.

Keso-krämen:
250 g keso (eller lättkesella)
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 msk stevia strö

1. Mixa allt till en slät kräm med en stavmixer.
 
Bygg i hop till en semla, pudra på lite florsocker, brygg kaffet och NJUT!
 
//L

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Söta semlor! Skulle välja framför en "vanlig" alla dagar i veckan!

2013-02-12 @ 21:35:18
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Katarina

Bra med alternativ till den vanliga semlan.

2013-02-13 @ 03:09:31
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Linn

du är grym fransson!

2013-02-16 @ 11:17:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0