Sötpotatissoppa med ingefära

Boosta immunförsvaret inför vintern med en varm och god soppa till lunch. Ingefära bidrar till att stärka ditt immunförsvar genom att ta bort skadliga gifter från din kropp som bryter ner immunförsvaret. Toppa hela godheten med lite kesella/ eller cremefraiche och rostade solrosfrön.
 
Sötpotatissoppa med ingefära
 
Ingredienser: 
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivaolja
750 g sötpotatis, tärnad
1 liter höns- eller grönsaksbuljong
1 dl kesella
1 – 2 msk färskriven ingefära
salt och peppar
 
Gör såhär: Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt sötpotatis och buljong. Låt sjuda i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Kör slät med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt ev mer buljong. Rör ner kesella och smaka av med salt och peppar. Toppa med kesella eller cremefraiche och rostade solrosfrön. Servera gärna med ett gott bröd.
 
//L

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0