Äppelkaka i långpanna
En god och lättbakad äppelkaka som uppskattas av alla. Kan serveras som den är eller med en klick vaniljvisp.
Äppelkaka i långpanna
ca 20-30 kakor beroende på storlek
Ingredienser
4 ägg
5 dl socker (alt stevia)
200 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4-8 äpplen (beroende på storlek)
kanel
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader (175 varmluft). Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, kanel, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten på smord långpanna.
Hacka äpplena i tunna skivor och sätt ner i smeten. Grädda i ca 20 minuter. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
//M
Mums, finns det något bättre än en smarrig äppelkaka på hösten! :)
men mums va gott! :) Länge sedan jag åt äppelkaka nu. :)