Fyllda tomater med chevrè och pesto

Dessa fyllda tomater är en riktig höjdare, och föredras annan ost än chevrè går det bra det också. Första gången de lagades var då jag och Linda hade tapaskväll hemma hos henne i Örebro, en mörk vinterkväll i februari.. Tur att värmeljus och vänskap värmde våra frusna själar! Denna kväll bjöds det bland annat även på Parmesanärtor och Laxrullar, och mer tomatinspiration finns i dessa Ugnsbakade tomater med halloumi.

Fyllda tomater med chevrè och pesto
8 halvor

Ingredienser
4 stora tomater, gärna bifftomater
50 g pesto
100 g chevrè
1 liten rödlök
Oregano, basilika, timjan

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna i två delar och gröp ur köttet. Spara lite till fyllningen. Finhacka rödlök och blanda med ungefär en tredjedel av tomatköttet. Lägg ner i tomaterna tillsammans med en klick pesto och en skiva chevrè. Strö över rikligt med blandade örter, gärna färska om de finns tillgängligt, annars frysta eller torkade. Ugnsbaka i ca 15-20 minuter.

/M

Kommentarer
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Mmm, de ser riktigt goda ut, och chèvre tror jag passar finfint :)

2012-06-12 @ 02:19:15
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: CJ

Ska testas, yum!

2012-06-24 @ 01:34:26
URL: http://cjs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0