Fruktbröd med bikarbonat


Jag fullkomligt älskar bröd som kan bakas med bikarbonat. För ofta är jag så otålig att jag inte orkar vänta på jäsning. Vill bara skära upp en skiva nybakt bröd omedelbums! Just detta är ett mycket gott och saftigt med goda smaker av tranbär och aprikos.


Fruktbröd med bikarbonat
2st.

Ingredienser:
1liter naturell yoghurt
2tsk bikarbonat
2dl mörk sirap
2tsk salt
7dl vetemjöl
3dl grahamsmjöl
2dl rågmjöl
2dl solrosfrön
2dl russin
2dl hela hasselnötter
1 dl linfrö
1dl torkade tranbär/aprikoser
1msk smörtill smörjning av formarna

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Degen ska vara lös.
Smöra två brödformar och klicka i degen.
Grädda i ugnen på 200grader i 60 minuter, vrid sedan ner graderna till 175 grader och låt bröden stå kvar i 30 minuter till. Lägg över folie efter cirka 30 minuter, dåbrödet lätt bränner på ytan.
Skälp uu bröden på galler. Pensla ovansidan med vatten om du vill ha en mjukare yta och låt svalna under en duk.

Kommentarer
Postat av: Katarina

Låter gott!

2011-10-26 @ 03:26:43
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Kim

Ser gott ut! Jga gjorde något liknande i veckan. Det bästa med sådant här bröd är att det går att variera med oilka nötter/frön/frukter, bara att ta det man är sugen på.

2011-10-26 @ 07:53:42
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emelie

Det där är ett bröd i min smak!

2011-10-26 @ 08:55:59
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: Doppa.nu - Amanda

Vad skönt att höra att det inte bara är jag som är för otålig för att vänta på jäsning. Låter som ett gott bröd! :)

2011-10-26 @ 11:40:50
URL: http://www.doppa.nu
Postat av: Maria Lundqvist

Åh, gud så gott! Snälla baka och skicka med posten ;D

2011-10-26 @ 15:32:13
URL: http://maria-tokyo.blogspot.com
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Du, jag älskar också bikarbonatbröd - supergott och utan jäsning och kladd - perfekt <3

2011-10-29 @ 02:08:18
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0