Zucchiniplättar
Dessa pannkakor är gröna (i dubbel bemärkelse)! Jag smulade lite fetaost över de nygräddade pannakakorna och serverade med rårivna morötter, tomat och en klick vitlökscrème fraiche. Kan även tänka mig att det är väldigt gott att pressa ned en vitlöksklyfta i plättsmeten. Kan tipsa om att det behövs ordentlig kryddning eftersom zucchinin i sig är rätt smaklös. Så veva friskt med pepparkvarnen så kommer de nog att smaka riktigt smarrigt! Denna sats ger två stora pannkakor eller fyra mindre plättar.
Zucchiniplättar
1 portion
Ingredienser
½ zucchini
1 ägg
1 msk vetemjöl
Örtsalt
Svartpeppar
Basilika
Gör så här
Riv ca 10 cm av en normalstor zucchini grovt. Blanda med vetemjöl och och kryddor i en skål. Vispa upp ägget lite lätt i en djup tallrik. Tillsätt ägget i zucchinirivet och blanda ihop. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. Stek tills plättarna fått en gyllenbrun färg. Servera gärna med tsatsiki!
Kommentarer
Postat av: Sanna
gott =)
Postat av: Katarina
Vad gott det låter!
Postat av: Petra
Hej! Vad använder du för kamera? Jättefina bilder på bloggen! Allt ser riktigt smaskigt ut!
Trackback