Rostade rotfrukter med fetaost och pinjenötter


En somrig rätt med härliga smaker av fetaost och rostade pinjenötter. Att blanda vanlig isbergssallad med pesto och låta det stå en stund ger en mycket god sallad att servera som tillbehör.


Rostade rotfrukter med fetaost och pinjenötter
2 personer

Ingredienser
2 stora potatisar
1 palsternacka
3 morötter
100 g fetaost
2 msk pinjenötter

Isbergssallad
Grön pesto

Olivolja
Flingsalt

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Borsta av potatisarna och skär i smala skivor. Skala morötter och palsernacka och skär i stavar. Blanda alltsammans i en ugnsform. Häll på lite olivolja och strö över flingsalt. Låt rostas i ugnen i ca 25 minuter.
Hacka isbergssallad och blanda med pesto. Ställ in i kylskåpet.
Rosta pinjenötterna hastigt i en torr stekpanna. Låt de få en gyllenbrun färg men var försiktig så att de inte bränns.
När rotfrukterna är färdigrostade, ta ut dem ur ugnen och lägg upp på tallrikar. Smula över fetaost och strö över pinjenötterna. Avsluta ev. med lite extra flingsalt. Servera tillsammans med pestosalladen!


Kommentarer
Postat av: Katarina

Låter mycket gott!

2011-05-17 @ 03:05:51
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0