Auberginegratäng med mozzarella


En ljuvlig auberginerätt med härlig tomatsås, mättande mozzarella och smakrik parmesan. Väldigt snabb- och lättlagad, det enda som tar tid är att steka aubergineskivorna eftersom att de tar sådan plats i stekpannan så får de stekas i omgångar. Men förutom det tar det i princip ingen tid alls! 
Det var första gången jag lagade denna rätt idag, och resultatet blev riktigt gott! Så repriser lär det bli. Serverade strimlad färsk, svensk vitkål till gratängen och toppade med färsk basilika.
Kan tänka mig att det är gott att prova med fetaost istället för mozzarella också.

Auberginegratäng med mozzarella
4 portioner

Ingredienser
2 auberginer, ca 700 g
½-1 dl olivolja
1 burk krossade tomater à 400 g
2 förpackningar minimozzarella à 150 g
2-3 dl färskriven parmesan
3 msk strimlad basilika eller persilja
Salt, svartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skär auberginerna på längden i ca 1 centimeter tjocka skivor. Pensla skivorna med oljan. Hetta upp en stekpanna. Stek auberginerna guldgula på inte alltför stark värme, ca 1-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Häll upp tomaterna i en skål och smaka av med salt, peppar och örter.
Varva aubergineskivor, tomatsås och mozzarella i en ugnssäker form. Strö över den rivna parmesanosten. Gratinera i ca 20 minuter.


Kommentarer
Postat av: Linda

Lät mycket gott! :)

2011-06-09 @ 11:42:26
Postat av: Ullis

Mums! :)

2011-06-11 @ 00:41:43
URL: http://vegoinspira.wordpress.com
Postat av: Matglad

Det är så gott med auberginegratäng! Av någon anledning brukar jag äta den med surkål haha



Din blogg har förresten det bästa namnet. Det är min favvo smakkombination :D

2011-06-14 @ 22:51:00
URL: http://blogg.vk.se/matglad

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0