Äppelmos


Här har det minsann kokats äppelmos! Två stora omgångar har det blivit. I den första satsen använde jag malen kanel vilket gjorde att moset fick en brunaktig färg. Till omgång nummer två fick istället några kanelstänger stå för den ljuvliga kanelsmaken. Båda två fungerade alldeles utmärkt. Kanelen fick även sällskap av en ordentligt dos ingefära och kardemumma. 

Tips: när delar av vattnet ska hällas bort för att äppelmoset inte ska bli för löst - häll detta kokande 'spill-vatten' i ett glas eller en mugg. Det blir en kanongod varm äppeldryck!

Kommentarer
Postat av: Marias Kakburk

Tack:)



Hoppas allt är bra!

2010-09-21 @ 15:51:24
URL: http://www.hemmetsjournal.se/mariaskakburk
Postat av: MATSKAPAREN

Sv: Det blev verkligen jättegott med citron i!:) Jag ska defenitivt pröva att göra varm äppeldryck nästa gång. :)

2010-09-26 @ 10:16:30
URL: http://matskaparen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0