Phad thai med räkor



När längtan efter sol, bad och vita stränder känns alltför outhärlig, vad passar då bättre än en klassisk thailändsk phad thai? Inget skulle jag nog säga, och just därför fick det bli denna härligt välsmakande nudelrätt till middag idag. Dessutom fick det bli en titt på lite underbara resebilder ..

Phad thai med räkor
2 portioner

Ingredienser:
1 paket risnudlar
2 msk olja
200 g skalade räkor
200 g vitkål
1 burk böngroddar à 410 g
1 ägg, vispat
1 påse Santa Maria Phad Thai wok sauce
0,5 dl krossade jordnötter
Chiliflakes
Lime

Gör så här:
Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen och kyl ner i kallt vatten. Strimla vitkålen fint och woka i olja. Tillsätt räkorna, halva burken böngroddar och därefter det vispade ägget under sakta omrörning. Tillsätt risnudlarna och rör i Phad Thai Wok Sauce och låt det bli varmt. Servera med hackade jordnötter och skivad lime. Strö över chiliflakes.


Kommentarer
Postat av: Charlottes matblogg

Vad kul att du kikat in på min sida. Phad Thai är personligen en favorit, ser riktigt gott ut på bilden också! Många inspirerande recept du har, kul!

2010-10-30 @ 18:05:57
URL: http://vinomat.blogg.se/
Postat av: Linda- Cupcakesfluffan

Ser himla gott ut, tycker inte om räkor men det borde ju fungera att byta ut mot strimlad kycklinfile istället

2010-10-30 @ 21:10:34
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Jag älskar pad thai! När vi var i thailand för ett gäng år sedan åt jag det till lunch varje dag. Fast på olika ställen så det blev liksom inte samma! Men...har aldrig gjort det själv!

2010-11-07 @ 16:34:54
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0