Gaeng Ped – Röd thaicurry


Det thailändska köket är underbart! Eller landet överhuvudtaget egentligen, men det är nog främst maten man kan njuta av utan att befinna sig på plats.. Idag fick det bli min egna vegetariska variant av Gaeng Ped, röd curry. Jag använde spenat istället för basilika och passade även på att tillsätta några broccolibuketter. Väldigt gott blev det, och munnen kändes en aning eldsprutande efteråt, röd currypasta är gott - men starkt!!

Gaeng Ped – Röd thaicurry med quorn
4 portioner

Ingredienser:  
300 g quorn 
225 g bambuskott 
1 burk à 400 g kokosmjölk 
1 msk röd currypasta 
1,5 tsk socker 
1 dl basilika /färsk spenat
1,5 msk fisksås
1 röd chilifrukt
2 limeblad
Salt 

Gör så här:
Koka upp kokosmjölken och currypastan. Lägg i quornbitarna och bambuskotten. Sjud någon minut. Tillsätt strösocker, strimlade limeblad och strimlad chili. Drag grytan från värmen och blanda i basilikabladen. Servera med jasminris eller nudlar

Kommentarer
Postat av: Jimmie

Tack för din kommentar.

Thai mat är grymt gott och din rätt så väldigt god ut.

2010-11-09 @ 00:15:19
URL: http://varldensbastamatblogg.blogg.se/
Postat av: Elina

Verkar jättegott! :)

2010-11-11 @ 15:46:41
URL: http://filibabba.blogg.se/
Postat av: Linda

Åh, när Thailands-abstinensen blir alltför stor kommer jag definitivt provlaga dina thai-recept :o)



//Linda

2011-04-01 @ 21:12:12
URL: http://www.gottgrisen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0